Карта сайту

Платники єдиного податку другої групи вправі обслуговувати банкети та свята

11.07.2019

Державна фіскальна служба України роз’яснила, чи має право фізична особа-підприємець платник єдиного податку другої групи, що здійснює діяльність у сфері ресторанного господарства, приймати замовлення від юридичних осіб – загальносистемників на обслуговування свят, банкетів та інші спеціальні замовлення.

Пунктом 1.3 Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції від 24.07.2002 № 219 (із змінами та доповненнями), визначено, що заклад ресторанного господарства – це організаційно-структурна одиниця у сфері ресторанного господарства, яка здійснює виробничо-торгівельну діяльність: виробляє і (або) доготовляє, продає і організовує споживання продукції власного виробництва і закупних товарів, може організовувати дозвілля споживачів.

Розрахунки за продукцію й надані послуги в закладах ресторанного господарства здійснюють за готівку та/або в безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (електронний контрольно-касовий апарат, електронний контрольно-касовий реєстратор, комп’ютерно-касова система тощо) або зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок (п. 3.2. зазначених Правил).

ФОП – платник єдиного податку другої групи, що здійснює діяльність у сфері ресторанного господарства, має право приймати замовлення від суб’єктів господарювання юридичних осіб (у т.ч. благодійних фондів) на обслуговування свят, банкетів, інших спеціальних замовлень, оскільки платник єдиного податку під час обслуговування таких замовлень здійснює продаж і організацію споживання продукції власного виробництва і закупних товарів.

Джерело: сайт Приватний підприємець (http://chp.com.ua) індивідуальна податкова консультація від 18.06.2019 р. № 2782/6/99-99-13-02-03-15/ІПК.